18 Jan 2013 | Geplaatst in Kasten / inloopkasten | 0 reacties

Inloopkast zelf maken.

Luxe inloopkast met een toog als ingang.

De inloopkast heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en wordt beschouwd als een luxe artikel en een waardevolle toevoeging aan de woning.

De uit de Verenigde Staten overgewaaide inloopkast is eigenlijk geen kast. Het is meer een ruimte waarin (meestal) langs wanden opbergvakken voor kleding zijn gemaakt.

Het kenmerkende van een inloopkast is dat er zich voor de opbergvakken geen deuren bevinden en dat dus (bijna) alle kleding in het zicht hangt of ligt.

Inhoudsopgave:

Waar moet je op letten?

Kledingstukken hang of berg je vaak op verschillende manieren op. Je hebt kledingstukken die je ophangt, zoals broeken, overhemden, blouses, jassen, colberts en jurken. Andere kledingstukken leg je weer op een plank of in een lade zoals shirts, ondergoed, truien, vesten.

Voor schoenen heb je een speciaal schoenenrek. Als je vaak kostuums draagt (bijv. voor je werk) kies dan voor een mooi dassenopbergvak.

Met speciale accessoires kun je er voor zorgen dat de ruimte optimaal benut wordt. Voorbeelden zijn een kledinglift, pantalonrek, schoenenrek, manden en dozen.

Creëer de mogelijkheid om je garderobe te splitsen in een deel voor de zomer en een deel voor de winter. Je komt dan niet elke dag kledingstukken tegen die je de komende maanden toch niet gaat dragen.

Ladenkasten

Het is altijd makkelijk om een aantal kleine of grotere ladekasten in de inloopkast op te nemen voor zaken als ondergoed, lingerie, kousen en sokken. Als je veel riemen hebt is een riemenrek makkelijk maar je ze ook opgerold in een ladekast leggen.

Goede verlichting

Kies de goede verlichting in een inloopkast. Je kan dan in ieder geval het onderscheid maken tussen zwarte en donkerblauwe sokken maar je ziet ook snel of je kleding nog toonbaar is en geen vlekken vertoont.

Spiegel

Bij het aankleden wil je regelmatig controleren of alles goed zit en staat en dan is een grote spiegel dichtbij altijd makkelijk. Er zijn zelfs uittrekbare passpiegels te koop.

Maatvoering

Kleding die opgehangen moet worden vraagt om verschillende hoogten. Overhemden, blouses en broeken vergen ca. 100 cm hoogte (vanaf garderobestang gemeten). Colberts en jurkjes nemen ca. 140 cm lengte in beslag en lange jassen en avondjurken vergen een hoogte van ca. 170 cm.
Deze maten zijn gemiddeld en dienen afgestemd te worden op de lengte van de gebruiker.

De diepte van een kast moet minimaal 50 cm zijn voor hangende kleding. De hoogte is afhankelijk van de beschikbare ruimte. Zorg in hoge kamers wel voor een veilig opstapje als je kleding van een hoge plank moet pakken.

Ruimte voor een inloopkast

In een kleine zijkamer van 200 x 300 cm is voor 2 personen al een goede inloopkast te maken. maken.

In veel woningen is de kleine zijkamer al in een vroeg stadium bij een andere slaapkamer getrokken. Door het plaatsen van een lichte scheidingswand in de ruimte is het mogelijk om achter deze scheidingswand een inloopkast te creëren. Aan een kant van de wand plaats je dan het bed en aan de andere zijde creëer je een inloopkast.

Prijzen inloopkast

Hoewel het woord inloopkast een bepaalde mate van luxe oproept, beginnen de prijzen van een inloopkast in een kleine zijkamer al onder de € 2.000,00 incl. btw incl. inmeten en plaatsen.

De prijs van een inloopkast wordt bepaald door de grootte, materiaalkeuze en de accessoires. Een inloopkast van wit spaanplaten is natuurlijk goedkoper dan een inloopkast van materialen afgewerkt met houtfineer.

Bezoek de echte specialist

Als je de prijs van een inloopkast eens vrijblijvend wilt laten berekenen, breng dan eens een bezoek aan de echte specialist bij jou in de buurt die je kunt zoeken via de zoek balk aan de zijkant deze pagina.

Laat als eerste je reactie achter: