11 Sep 2012 | Geplaatst in Natuursteen | 2 reacties

Wat kost een natuurstenen vloer?

Huisjes gemaakt van euros.

Natuursteenvloeren zijn nog steeds erg populair. Zowel in als buiten het huis is natuursteen geschikt voor op de vloer. Maar wat kost zo'n natuursteenvloer nu eigenlijk?

Inhoudsopgave:

Tegels

De prijs van de natuursteentegels is sterk afhankelijk van de natuursteensoort en kwaliteit. Deze prijzen zijn van ca. € 30,- tot boven de € 100,- per m².

Bouwmaterialen

Met bouwmaterialen worden bedoeld de materialen die gebruikt worden om de natuursteentegels te leggen. Hiervoor kan aangehouden worden een prijs tussen de € 10,00 en € 15,00 per m².

Legloon

Leggen van natuursteen kan op de volgende manieren:

  • verlijmen
  • in de mortel
  • in de specie

Een natuursteenvloer kan op meerdere manieren gelegd worden. Het verlijmen van natuursteen heeft de meeste voorkeur. De tegels moeten dan wel gekalibreerd zijn, d.w.z. gezaagd op een gelijke dikte. Met het verlijmen is de hechting met de ondergrond beter gewaarborgd.

Verlijmen

Natuursteentegels kunnen worden verlijmd als de vloer zeer vlak is en de tegels van gelijke dikte zijn. Deze wijze van leggen kost tussen de € 25,00 en € 30,00 per m².

In de mortel

Natuursteen kan ook worden gelegd met een speciale mortellaag. Ook hiermee kunnen oneffenheden en dikteverschillen worden opgevangen.

Prijs voor het leggen in de specie en in de mortel is ca. € 40,00 tot € 50,00 per m².

In de specie

Ook wordt natuursteen in de specie gelegd, d.w.z. dat de tegels aangebracht worden in een ter plekke bereide laag van zand/cement. Deze wijze van tegels leggen maakt het mogelijk dat oneffenheden in de vloer en dikteverschillen in de tegels kunnen worden opgevangen. Hierdoor wordt het mogelijk een zeer vlakke vloer te leggen.

Samenvattend

Dit zijn de kosten kort samengevat.

Bij deze prijzen gaan we uit van een tegel tussen de € 30,- en € 100,- per m².

Type Betreft Kosten
Verlijmen kosten per m² (inclusief materialen) € 70,- tot € 150,-
In de mortel kosten per m² (inclusief materialen) € 90,- tot € 170,-
In de specie kosten per m² (inclusief materialen) € 90,- tot € 170,-

Reacties:

Door: Kees van Nugteren, vrijdag 2 november 2012 19:38

Als ik de tegels zelf in de mortel of specie wil leggen, hoe bereken ik dan hoeveel specie of mortel ik nodig heb. Gegroet, Kees

Door: Fabri George, maandag 11 november 2013 16:39

Wij hebben onze trap bij www.natuursteen-trap.nl aangeschaft, onze trap is van graniet en is een spiltrap. Staat prachtig in onze ruimte!

Laat je reactie achter: