6 Jun 2013 | Geplaatst in Slaapkamers / Bedden

Slaap beter, schoner en dieper met de ideale temperatuur.

Freshbed in het geel met afstandbediening

Onrustige nachten in bed als gevolg van het te warm of te koud hebben – of overmatig transpireren - zijn niet langer nodig. Met FreshBed behoort dit tot het verleden. Bovendien blijft de matras permanent schoon en wordt de lucht in de slaapkamer gezuiverd.

Nederlandse wetenschappers toonden in 2008 al aan dat temperatuur van grote invloed is op de kwaliteit van de nachtrust. FreshBed heeft deze wetenschappelijke ontdekking vertaald naar een gepatenteerd slaapsysteem waardoor je dieper en beter slaapt.

Een volwassene verliest per nacht gemiddeld 350 ml transpiratievocht. Vocht dat normaal gesproken wordt opgenomen door het beddengoed en de matras. FreshBed voorkomt transpiratie door ventilatie met op temperatuur gebrachte lucht, welke naar eigen voorkeur instelbaar zijn. Bij een tweepersoons bed kan ieder dus zijn eigen temperatuur bepalen. Onderzoek van FreshBed toont aan dat bijna 1 op de 3 mensen onenigheid hebben in bed over de temperatuur of transpiratievocht.

Door de unieke combinatie van ventilatie met temperatuurregeling blijft de matras vrij van vocht, schimmels, bacteriën en huisstofmijt. FreshBed houdt de luchtvochtigheid in bed onder de 50%, huisstofmijt kan niet overleven in zo'n atmosfeer. En daarmee is het dé ideale oplossing voor mensen met een allergie.

Het FreshBed slaapsysteem kent een speciaal ontworpen matras die tijdens het slapen een optimale ventilatie verzorgt. De bedbodem heeft de innovatieve technologie die het slapen in een FreshBed zo bijzonder maakt. Een geruisloze unit in de bedbodem zuigt lucht uit de slaapkamer aan en zuivert die met een Hepa filter, om ze vervolgens door het matras heen ongemerkt naar het lichaam te brengen.

De thermostaat in de unit controleert continu de luchtstroom en houdt die op de juiste temperatuur. Deze actieve en instelbare ventilatie voorkomt transpiratie of koude rillingen, en houdt het matras droog en fris. Voor meer informatie: www.freshbed.nl.

Gerelateerde artikelen:

Gerelateerd nieuws: